combi-protec új engedély Magyarországra

combi-protec hatásjavító segédanyag

örömmel jelenthetjük be, hogy a combi-protec-et adalékanyagként Nebih engedélyezte Magyarországon 2021. május 31-én.

Engedélyokirat száma:
6300/836-2/2021. NÉBIH

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ
A hatásjavító segédanyag táplálkozási attraktáns, amely vonzó hatású a kártevő légy-, muslica- és poloskafajok imágóira, növelve a felhasznált rovarölő szer biológiai hatékonyságát.
A combi-protec® rovarcsalétek mentes a tolerancia alól, és nincs korlátozás a szezononkénti kijuttatható kezelések számát illetően.

ELÖIRT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA
TELJES FEDETTSÉGŰ ALKALMAZÁSOK
Szabadföldi és növényházi gyümölcs- és zöldségkultúrák esetében az alkalmazott rovarölőszer hatásjavítása céljából végzett permetezés során a segédanyag 1,0 l/ha-os dózisát az adott kultúrában engedélyezett rovarölő szer előírt dózisával tankkeverékben, az előírt permetlémennyiség felhasználásával kell kipermetezni az imágórajzás időszakában.
CSALI-ALKALMAZÁS
Csalétek célú alkalmazás esetén a hatásjavító segédanyag 5%-os oldatával a kezelendő területen a kezelendő lombfelület 10%-át szükséges permetezni hektáronként 20- 40 litert nagy cseppmérettel kijuttatva az imágórajzás időszakában a gyártó által javasolt mintázatnak megfelelően. Az adott kultúrában felhasználható rovarölő szer hektáronként engedélyezett maximális dózisának 10%-át szükséges a hatásjavító segédanyag hektáronként kijuttatható mennyiségű (20- 40 l) oldatához adagolni. Nem egyöntetű növényállományban, ahol a növényegyedek egymástól távolabb is elhelyezkedhetnek (pl.: szórvány gyümölcsös, házikert) az eloszlástól függően a lombfelület több, mint 10%-ának kezelése is szükségessé válhat. Milyen esetben celszerü a lombozat 25% át permetezni.
JAVASLATOK
Kezdje el a permetezést, amint megjelennek a felnőtt legyek, és folytassa az alkalmazásokat 5– 10 napos ütemezéssel, amíg a gyümölcsöt betakarítják. A bekeverés után 24 órán belül alkalmazzon permetkeveréket. A combi-protec® rovar csalétek vízben oldódik, és nem szabad alkalmazni, ha 24 órán belül eső várható.

Distributor Hungaria

Agro – Consulting Trade Kft.
H-4461 Nyírtelek
Tel: +36 30 336 4775
Fax: +36 42 210 777

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.